حضور اقوام با تنوع پوششی و آیینهای نمایشی از جمله ویژگیهای نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سروسیمین9) است. مردمی که به عنوان بازدیدکننده در طول برگزاری نمایشگاه و حتی افتتاحیه حضور پیدا کردند و در کنار تمام آثار شاخص و با ارزش راهیافته به بخش نهایی، به تماشای آیینهای نمایشی اقوام نشستند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در حاشیه جشنواره در پاسخ به این پرسش که آیا اقوام را به صرف آیینهای نمایشی به جشنواره دعوت کرده و یا پوششها که خود بخشی از صنایعدستی هستند، گفت: هر چیزی که الهام بخش باشد حتی موتیفهای موضوعی هم آیین، رسوم و هم نغمهها، رایحهها و غذاها از یک پیکره فرهنگی تبعیت میکند که اتصال کردن آنها به یکدیگر مدنظر است.
مریم جلالی افزود: ما در رویدادهایی مثل جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سروسیمین9) برای حضور اقوام فقط به نمایش صرف اقوام توجه نمیکنیم. چون نسل جدید این تمها را باید بشناسد و رنگها را در پوششها متمایز کنند و بتواند با آنها ارتباط بگیرند و احساس هویت اعتماد به نفس در اقوام تقویت شود.
او یادآور شد: حضور موثر اقوام در طول جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی با شعار تنوع فرهنگی و وفاق ملی و حضور هفت قومیت اصلی ایران در افتتاحیه و در طول برگزاری بازارچه و اختتامیه را شاهد خواهیم بود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی تأکید کرد: سرود اختصاصی سرو سیمین هم به اهمیت اقوام تاکید میکند چون مزیت رقابتی در حوزه صنایعدستی همین اقوام هستند.
انتهای پیام/
نظر شما